UgensErhverv.dk

Hver anden boligejer vil spare energi

Hver anden boligejer har investeret eller vil investere i forbedringer, der kan nedbringe boligens energiforbrug, viser en ny undersøgelse

03-08-2012

Udsigten til fortsat stigende energipriser har for alvor skærpet boligejernes opmærksomhed på mulighederne for at spare penge gennem energiforbedringer af boligen.

Ifølge en undersøgelse som Epinion har lavet for Nybolig, har 48 pct. af boligejerne allerede foretaget eller vil indenfor det næste år investere i energiforbedringer af boligen.

Blandt de boligejerne, der vil foretage energiforbedringer, peger de fleste konkret på, at de vil investere i yderligere isolering af boligen og/eller udskifte gamle vinduer med nye, som næsten halvdelen angiver. På tredjepladsen kommer opsætning af solceller som 16 pct. peger på, fulgt af varmepumper som 10 pct. af boligejerne nævner i undersøgelsen.

Milliardbesparelse
Hvis blot halvdelen af ejerne af de godt én million danske villaer gennemfører energiforbedringer, bliver der tale om store milliardbesparelser.

Fortsættes ...Beregninger viser, at alene efterisolering af en villa, der forsynes med fjernvarme, typisk vil give en besparelse på 5-6.000 kr. pr. år. Det betyder, at hvis halvdelen af de danske boligejere alene gennemfører en efterisolering, vil der samlet være tale om en besparelse på op mod 3 mia. kr.

- Det store flertal af boligejerne, svarende til 7 ud af 10, har ikke skelet til, at det vil give en bedre energimærkning af boligen, men vil gennemføre energiforbedringerne for at spare nettokroner på varmeregningen og det er en rigtig fornuftig overvejelse, fortæller pressekoordinator i Nybolig, Jesper Elle.
For det første får de her og nu en stor besparelse på varmeregningen for en relativ beskeden investering, og for det andet får de yderligere den fordel, at boligen bliver mere interessant for potentielle købere. Køberne er nemlig generelt meget fokuserede på udgifterne til opvarmning og ser mere på den faktiske udgift, end de ser på energimærkningen.

- mir

Brochurer

Stark og Silvan skal sælges

Stark og Silvan skal sælges

DT Group, der bl.a. står bag Stark og Silvan, skal have ny ejer. Den nuværende ejer, engelske Wolseley, vil i stedet øge fokus på koncernens VVS-forretning

Kulturelt kraftcenter i Odense

Kulturelt kraftcenter i Odense

Odeon spænder over mange funktioner, er sammensat af en række byhuse og har karakter af en miniby med gader, torve og pladser

Dansk arkitekt er med i byggeboom på Cypern

Dansk arkitekt er med i byggeboom på Cypern

Den cypriotiske by, Limassol, oplever i øjeblikket et regulært byggeboom. Og den danske arkitekt Jonas Upton-Hansen og hans tegnestue sætter et skandinavisk aftryk med det 100-meter høje tårnhus, Skytower.

Afslutning på Europaskole i Carlsberg Byen

Afslutning på Europaskole i Carlsberg Byen

BAM Danmark, Vilhelm Lauritzen Arkitekter, Nord Architects og EKJ skal designe og opføre Harilds Hus i den nye københavnske bydel