UgensErhverv.dk

Hver anden boligejer vil spare energi

Hver anden boligejer har investeret eller vil investere i forbedringer, der kan nedbringe boligens energiforbrug, viser en ny undersøgelse

03-08-2012

Udsigten til fortsat stigende energipriser har for alvor skærpet boligejernes opmærksomhed på mulighederne for at spare penge gennem energiforbedringer af boligen.

Ifølge en undersøgelse som Epinion har lavet for Nybolig, har 48 pct. af boligejerne allerede foretaget eller vil indenfor det næste år investere i energiforbedringer af boligen.

Blandt de boligejerne, der vil foretage energiforbedringer, peger de fleste konkret på, at de vil investere i yderligere isolering af boligen og/eller udskifte gamle vinduer med nye, som næsten halvdelen angiver. På tredjepladsen kommer opsætning af solceller som 16 pct. peger på, fulgt af varmepumper som 10 pct. af boligejerne nævner i undersøgelsen.

Milliardbesparelse
Hvis blot halvdelen af ejerne af de godt én million danske villaer gennemfører energiforbedringer, bliver der tale om store milliardbesparelser.

Fortsættes ...Beregninger viser, at alene efterisolering af en villa, der forsynes med fjernvarme, typisk vil give en besparelse på 5-6.000 kr. pr. år. Det betyder, at hvis halvdelen af de danske boligejere alene gennemfører en efterisolering, vil der samlet være tale om en besparelse på op mod 3 mia. kr.

- Det store flertal af boligejerne, svarende til 7 ud af 10, har ikke skelet til, at det vil give en bedre energimærkning af boligen, men vil gennemføre energiforbedringerne for at spare nettokroner på varmeregningen og det er en rigtig fornuftig overvejelse, fortæller pressekoordinator i Nybolig, Jesper Elle.
For det første får de her og nu en stor besparelse på varmeregningen for en relativ beskeden investering, og for det andet får de yderligere den fordel, at boligen bliver mere interessant for potentielle købere. Køberne er nemlig generelt meget fokuserede på udgifterne til opvarmning og ser mere på den faktiske udgift, end de ser på energimærkningen.

- mir

Brochurer

 • Andersen&Nielsen

  Andersen&Nielsen

  Måleværktøj, håndværktøj og industristøvsugere

 • Kloakdoktoren

  Kloakdoktoren

  Gode råd og professionelle vinkler

 • Viggo Bendz

  Viggo Bendz

  Slidstærke løsninger til maskiner og miljø

 • Forbo

  Forbo

  Linoleum - En naturlig vinder!

 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK

Fra skrot til smart studiebolig

Fra skrot til smart studiebolig

24.000 mangler en studiebolig, men det har to unge iværksættere fundet en løsning på. De har forvandlet en udtjent container til en bæredygtig og billig bolig, der hurtigt kan flyttes til grunde, der står midlertidigt tomme

Københavns Kommune: Tillad containerboliger

Københavns Kommune: Tillad containerboliger

Selv om København netop har afsat penge til 500 nye ungdomsboliger, er der brug for akutte løsninger, der holder længere end Planlovens tre år, lyder opråbet til Christiansborg fra Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell

Konkurstal uge 39

Konkurstal uge 39

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen den seneste uge. Tendensen med stigende antal virksomhedslukninger i byggebranchen fortsætter

Nyt jagtcenter pakket ind i naturen

Nyt jagtcenter pakket ind i naturen

Naturen er overalt i Jagtens Hus, som omfatter et videns-, uddannelses- og besøgscenter