UgensErhverv.dk

Særudstilling om træfacader

Se, rør og få informationer om træets egenskaber og vedligeholdelse.

27-05-2005

Se, rør og få informationer om træets egenskaber og vedligeholdelse

På Økolariet i Vejle er der i disse måneder tre temaudstillinger om træ, udformet i samarbejde med Træbranchens Oplysningsråd, TOP.

Den første åbnede i februar, og temaet er træfacader med særlig vægt på de mange forskellige træarter, som kan anvendes til facadebeklædninger. Og alle de udformninger en træfacade kan få afhængig af bræddeform og monteringsmetode.

Udstillingen viser 20 forskellige eksempler på træfacaders udformning i kombinationen mellem træart og bræddetyper.

Det er ikke ligegyldigt, hvordan træet sættes op, og hvilke søm og skruer der bruges. I en modelserie vises eksempler på træfacadens opbygning fra inderst til yderst, og der er gode råd om den bedste, konstruktive udformning.

Næsten alle træarter skal overfladebehandles, når de bruges til facadebeklædninger. Det oplyses der om på infoskærme på udstillingen. Og det er hovedemnet på den næste temaudstilling.

Besøg udstillingen her: www.okolariet.dk

- tm,nn

Brochurer

Lønregler står i vejen for flere jobs til flygtninge

Lønregler står i vejen for flere jobs til flygtninge

Flere virksomheder giver arbejde til flygtninge, men ifølge Skou Gruppen, der har fastansat en syrisk flygtning, skal reglerne ændres, hvis flere skal hyres

Borgerboom til debat

Borgerboom til debat

Hvordan får København plads til 100.000 flere københavnere. Det og mange flere spørgsmål bliver debatteret på debatmøde om Københavns fremtid mandag eftermiddag

Større bøder til banditter i byggeriet

Større bøder til banditter i byggeriet

Ifølge nyt lovforslag skal virksomheder, der gentagne gange bryder arbejdsmiljøloven fra årsskiftet have skærpet tilsyn og væsentligt større bøder på helt op til 220.000 kroner.

Slyngler skal sultes ihjel

Slyngler skal sultes ihjel

Der findes virksomheder, der systematisk sætter menneskeliv på spil. Derfor bør blandt andet bygherrer se sig bedre for, inden de vælger virksomheder til opgaverne, opfordrer direktøren i Bam-Bus